Ticker

6/recent/ticker-posts

Ad Code

Responsive Advertisement

Kamboçya’da kan kölesi yalanı: Li’nin şok eden oyunu

2021’de Bay Li adında bir Çinli, sahte bir iş teklifiyle Kamboçya’ya kaçırıldığını ve 18.500 dolara bir çeteye satılıp “kan kölesi” olarak kullanıldığını anlattı. Ancak gerçek çok daha farklı çıktı.


2021 yılında dünya çapında yankı uyandıran bu olay, Çinli Li’nin (Li Yayuanlun) sahte bir iş teklifiyle Kamboçya’ya kaçırıldığını, 18.500 dolara bir çeteye satıldığını ve “kan kölesi” olarak kullanıldığını iddia etmesiyle başladı. 

O RH negatif kanı yüzünden sürekli kanı alındığını iddia eden Li, altı ay boyunca kan vermeye zorlandı. Bu zaman içinde kaçma girişiminde bulunduğunu ancak çete tarafından yakalandığını iddia etti. Ayrıca tekrar kaçma girişiminde bulunması halinde ise çete tarafından organ hasadı tehtidi aldığını da ekledi.

Tüm bu yaşananlara rağmen 2022’de kaçmayı başaran Li, yaşadıklarını basına anlattı. Bu iddia dünyayı şoke etkisi yaratsa da gerçek çok daha farklıydı.

WeChat’ten bir iş bulduğunu, yüksek maaş vaadiyle Sihanoukville’e gittini ve orada çeteye satıldığını söyleyen Li, basına verdiği demeçte ''Her ay 800 ml kanımı aldılar, direnirsem organlarımı alacaklarını söylediler,” dedi.

Hikaye, Kamboçya’daki çetelerin vahşetini gözler önüne seriyor gibiydi. Sihanoukville zaten dolandırıcılık çeteleriyle bilinen ve binlerce insan kandırılıp köle gibi çalıştırıldığı bir yerdi. Bu yüzden Li’nin yaşadıkları bu gerçeğin parçası gibiydi. Ta ki polis her şeyi araştırana kadar.

Kamboçya polisi 2022’de kolları sıvadı ve Li'nin anlattığı hikayenin gerçeğini araştırmaya başladı.

Araştırmaları esnasında Li'nin yasadışı bir şekilde Kamboçya'ya girdiğini fark eden Kamboçya polisi,. Li'nin karaciğer hastalığı olduğunu da tespit etti. Olayın daha da derinine inen polis, Li'nin bir STK’dan yardım almak için üç kişiyle iş birliği içinde bu yalanı kurguladığını ortaya çıkardı.

Amacı, yasadışı girişini gizlemek ve sempati toplamaktı. Polis, Li ve diğerlerini yalan beyan suçlamasıyla tutuklarken Çin Büyükelçiliği de “Hikaye tamamen uydurma,” dedi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar